Vappulan Joulukahvi
"Papu"

Rotu: Suomenhevonen
Ikä: 4 vuotta / s. 20.12.2022
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: 155 cm
Väri: Musta
-----
Omistaja: Yada, (VRL-14734)
Kasvattaja: Vappulan Kartano
Rekisteröity: VH23-018-0013
Hoitaja: -
-----
Varusteväri: Hoitaja saa päättää
Osaaminen: Ko: - & ye: - cm


Luonne:

Vappulan Joulukahvi on pieni ja kompakti suomenhevonen, mikä saapui tallille tammikuussa 2023. Yadalla ei ollut suunnitelmissa hankkia tallille enää ainuttakaan nelijalkaista otusta mutta mites siinä sitten taas pääsi käymään? Pienessä mustassa oli jotain minkä takia Yada ei saanut siitä silmiään irti ja olihan se pakko saada kotiin asti. Yada ei voi olla myöntämättä etteikö hevosen nimi olisi vaikuttanut ostopäätökseen, kahvin suurkuluttajana hevonen oli oikein oivallinen hevospoppoon jatke. Tamma on saanut alkunsa isästä Tuiskulan Korpisoturista ja emästä Ruskavaaran Tositummasta. Vanhempia katsellessa voidaankin todeta että rakenteen Joulukahvi on saanut enemmän isänsä puolelta ollessaan pieni, sopusuhtainen suomenhevostamma. Tammasta odotetaan lupaavaa tulevaisuuden ratsua kenttäpuolelle.

Hoitaessa Papu on oikein fiksu nuori ja on nopeasti oppinut käytöstavoille. Tamma on melko utelias ja tekisi enemmänkin tuttavuutta niin harjojen kuin hoitajankin kanssa. Joutuessaan seisomaan liian kauaa paikoillaan Papu alkaa tylsistyä ja steppailla enemmän. Muuten kaikki hoitoimenpiteet sujuvat oikein mallikkaasti. Varusteiden laittamisessa ei ole myöskään ilmennyt mitään ongelmia. Mitä nyt tamma tykkää välillä nostella hieman päätään, kun kyseessä on suitsien laittaminen. Taluttaessa saa olla tarkkana, ylimääräistä energiaa saattaa löytyä, joka ilmenee ravailuna ja hyppelehtimisenä.

Ratsastaessa tamma on energinen ja yhtään tylsää päivää Yada ei ole vielä hevosen kanssa kohdannut. Papulta löytyy yllättävän voimakkaat askeleet näinkin pieneksi suomenhevoseksi. Tanner kyllä tömisee, kun tamma viilettää laukalla ohitse. Hevosella on oikein hyvä hyppytyyli ja kenttähevoseksi se voisikin sopia vallan mainiosti. Esteet ylittyvät lennokkaasti ja tamma ei turhia kyttäile erikoisempiakaan esteitä. Kieltoja on harvoin tullut, ne harvat ovat yleensä johtuneet ratsastajan unohtaessa tukea hevosta. Koulupuoli on vielä melko alkutekijöissään mutta ihan näyttävää pätkää tähän asti on saatu esille. Papulle on melko raskasta kulkea koko ajan peräänannossa mutta lihaksen ja voiman kasvettua se ei varmasti ole mikään mahdottomuus.

Lastaus ja kengitys sujuvat ongelmitta.

tämä on virtuaalihevonen


Hoito-ohjeet:

  • Hoidetaan pihatossa käytävällä tai tallin pesupaikalla
  • Koulutunnille yleissatula ja suitset
  • Estetunnille yleissatula, panssarivyö, suitset ja suojat etu- ja takajalkoihin
  • Loimitetaan rankkasateella sadeloimella, yli -15°c pakkasella toppaloimella

Muuta:

  • Asuu pihatossa
  • Taluttaessa tarkkuutta, tamma saattaa ravailla ja hypätä yllättäen johonkin suuntaan
  • Jalat kylmättävä estetreenin jälkeen, linimentti lisäksi

© VRL-13320


Kilpailukalenteri


Esteratsastus

00.00.0000 - paikka - luokka - sijoitus

Kouluratsastus

00.00.0000 - paikka - luokka - sijoitus

Tämä on virtuaalitalli
Tekstit © Yada, ylägrafiikan kuva © Pixabay
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita