Meidän talli


-   HENKILÖKUNTA   -   KAAPIT   -


Tallin pihapiiri

Sinisimpukan talli sijaitsee Virtuaalisessa Keski-Suomessa, tarkemmin Koivuniemessä. Koivuniemi on pieni, vain noin parin tuhannen ihmisen asuttama kunta mutta sitäkin yhteisöllisempi. Kesäisin kunta herää eloon mökkiläisten myötä ja talvisin se puolestaan hiljenee kun kesämökkikausi päättyy. Talli sijaitsee noin kuuden kilometrin päästä Koivuniemen keskustasta ja bussilinjakin kulkee aivan tallin vierestä tunnin välein.

Koivuniementieltä käännytään tallin omalle tielle, jonka varrelta löytyy pihatto ja yksi laitumista. Maneesi ja kenttä ovat vieretysten hieman etäämmällä tallin tohinasta. Maneesista löytyy kattava estekalusto ja kouluaidat kilpailuita varten. Kesäisin kentälle tuodaan myös muutama puomi sekä tolppa. Samassa pihapiirissä on myös Yadan vaaleansininen, hieman jo remonttia kaipaileva omakotitalo sekä aitta mihin leiriläiset majoittuvat leirien ajaksi.

Laitumia tallilla on kolme, kaksi tallin pihassa sekä yksi hieman kauempana, kun lähdetään kävelemään pellon viereistä tietä eteenpäin. Tarhoja löytyy myös kolme kappaletta ja tarvittaessa pihaton piha-alue saadaan rajattua yhdeksi tarhaksi. Tarhat ovat hiekkatarhoja ja jokaisesta tarhasta löytyy automaattisesti lämpenevät vesiastiat. Tarhassa nro 3 on heinähäkki eli siinä hevosilla on vapaa heinä.

Tarha 1: Milo, Fabio, Muro

Tarha 2: Papu ja Kapu

Tarha 3: Hessu, Nelli, Lola ja Daisy

Pihatto: Tepsu, Vinur ja Kaapo

Tallin sisätilat

Talli on pieni mutta kodikas jo 1890-luvun lopulla rakennettu kivirakennus. Aikaisemmin se on toiminut navettana mutta remontin myötä siitä on saatu oivallinen 11 karsinan hevostalli. Paikat ovat siistissä kunnossa ja Yada pyrkiikin pitämään tallin mahdollisimman turvallisena niin ihmisille kuin hevosillekin. Ovia talliin on kaksi ja molemmista voivat kulkea myös hevoset.

Varuste- ja rehuhuone on heti pihan puoleisen oven vieressä ja kuten nimestäkin voi jo päätellä siellä säilytetään hevosten varusteita ja ruokia. Ovi on muistettava pitää visusti kiinni, jotta ylimääräiset nelijalkaiset eivät löytäisi tietä kauralaarille. Tallitupa on tallilaisille tarkoitettu oleskelutila, josta löytyy muun muassa jo hieman kulahtanut sohva, televisio ja pieni keittiösaareke. Tallituvan vieressä on vielä pesupaikka missä on hyvä kylmätä hevosten jalkoja kylmäysletkuilla. Hevosten harjausvälineet ovat toisella puolella pesupaikan seinää.

Karsinoita on tallissa yhteensä 11, joista yksi on hieman erillään muista ja tarkoitettu sairastamis- tai varsomiskarsinaksi. Jokaisessa karsinassa on kuivikkeena pölyämätöntä hevoskuiviketta ja seinästä löytyy ruoka- sekä juomakupit. 

Karsina 1: Milo

Karsina 2: Fabio

Karsina 3: Muro

Karsina 4: Kapu

Karsina 5: Papu

Karsina 6: Hessu

Karsina 7: Nelli

Karsina 8: Daisy

Karsina 9: Lola

Karsina 10:

Karsina 11:

Miljöö

Tallia ympäröivä alue on kaunis ja erittäin monipuolinen hevosharrastuksen puolesta. Enimmäkseen maisemat ovat kuusi- ja mäntymetsää mutta joukkoon sekoittuu myös isoja peltoaukeita. Erityisesti syksyisin ja talvisin on otettu tavaksi perinteiset peltolaukat mistä hevosetkin ovat nauttineet. Tallin maastoissa on pidetty monenmoisia maastovaelluksia ja yleensä tallille palatessa ovat onnelliset hymyt kiertäneet pitkin pihapiiriä. Suuren suosion on erityisesti saanut laavuretkiä, joka kiertää Takalammintien kautta laavulle ja Hepokannantietä takaisin tallille. Laavulla on mahdollista yöpyä hevosten kanssa ja se onkin ollut ratsastajien mielestä mahtava kokemus.

Tallin lähimaastot ovat myös siitä hevosystävälliset että muutamia koiran ulkoiluttajia lukuun ottamatta siellä ei liiku muita ihmisiä. Myös aloittelevat ratsastajat voivat siis lähteä turvallisesti kokemaan ensimmäiset askeleensa maastoratsastuksen parissa.

Maastoesterata on kerännyt myös suuren suosion ja pohjien ollessa hyvässä kunnossa sinne on päässyt valvonnan alla hyppäämään maastoesteitä. Maastoesteet voivat olla joidenkin hevosten mielestä jännittävämpiä ja niiden ollessa maassa kiinni ne ovat myös haastavampia tavallisista pystyesteistä poiketen. Siksi on tärkeää että ei lähde yksin hyppäämään tai ainakaan kenenkään tietämättä.

Noin parin kilometrin päästä tallista on myös järvi, joka on kesäisin suosittu hengailupaikka tallilaisten keskuudessa. Hevosten uittamisen lisäksi siellä ollaan pidetty piknikkejä ja menty viettämään kivaa kesäistä rantapäivää. 

Mielenkiintoista


Päiväjärjestys

Kello 8 - Aamuruokinta

Kello 9 - Hevoset tarhoihin ja tallin siivous (karsinat, käytävät jne.)

Kello 13 - Vesien tarkistus tarhoista ja päiväheinät

Kello 16 - Tunneille menevät hevoset sisälle (tunnit 17-20) Huom! tunteja ei viikonloppuisin

Kello 18 - Iltaruokinta

Kello 19 - Loput hevoset sisälle

Kello 21 - Talli kiinni

Huomioitavaa

  • Maastoon lähdettäessä kirjaathan nimesi ja kellonajan tallin seinältä löytyvään liitutauluun niin Yada tietää olla huolissaan jos sinua ei kuulu takaisin. Muista ottaa myös puhelin mukaan!
Tämä on virtuaalitalli
Tekstit © Yada, ylägrafiikan kuva © Pixabay
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita