Talli

HENKILÖKUNTA     -     KAAPIT


Tallin pihapiiri

Sinisimpukan talli sijaitsee Koivuniemessä rauhallisella alueella metsien ja peltojen ympäröimänä. Talli on noin kuuden kilometrin päässä Koivuniemen keskustasta ja reitti tallille on helppo.

Koivuniementieltä käännytään tallin omalle tielle, jonka varrelta löytyy laitumen ja pihaton lisäksi myös maneesi. Pihatossa asuvat tällä hetkellä Kaapo, Muro, Tepsu, Papu ja Ruska. Maneesi ja kenttä ovat vieretysten hieman etäämmällä tallin tohinasta. Maneesista löytyy kattava estekalusto ja kouluaidat kilpailuja varten. Kesäisin kentälle tuodaan myös muutama puomi ja tolppa. Laitumia tallilla on kaksi ja ne ovatkin ahkerassa käytössä kesäisin. Tallin pihasta löytyy myös tallinomistajan Yadan asunto, sekä samasta pihapiiristä aitta, johon leiriläiset majoittuvat leirien ajaksi.

Tarhoja tallilla on käytössä kolme, jonka lisäksi pihaton piha-alue saadaan sovitettua ylimääräiseksi tarhaksi sitä tarvittaessa. Tarhat ovat hiekkatarhoja ja jokaisesta tarhasta löytyy vesiastiat. Tarha 3:sta löytyy heinähäkki eli siinä hevosilla on vapaa heinä.

Tarha 1: Kapu, Vali, Star ja Melli
Tarha 2: Vinur, Fabio ja Milo
Tarha 3: Lola, Daisy, Nelli ja Hessu

Talli

Talli on pieni, mutta kodikas 2000-luvulla rakennettu kivirakennus. Paikat ovat siistit ja Yada pyrkiikin pitämään tallin mahdollisimman turvallisena niin ihmisille, kuin hevosillekin. Talliin on kaksi sisäänpääsyä ja molemmista voivat kulkea myös hevoset.

Varuste- ja rehuhuone on heti pihan puoleisen oven vieressä ja kuten nimestä voi jo päätellä säilytetään siellä hevosten varusteita ja ruokia. Ovi on muistettava pitää visusti kiinni, jotta ylimääräiset nelijalkaiset eivät löytäisi tietään kauralaareille. Tallitupa on ihmisille tarkoitettu oleskelutila, josta löytyy niin sohvaa, jääkaappia, kuin pöytääkin. Hoitajien ja yksäreiden omistajien lukolliset kaapit löytyvät myös tallituvasta. Tallituvan vieressä on vielä pesupaikka, jossa on mm. hyvä kylmätä hevosten jalkoja kylmäysletkuilla. Hevosten harjausvälineet löytyvät pesupaikan seinältä.

Karsinoita tallissa on 11 kappaletta ja osassa karsinoista majoittuu yksityishevoset. Jokaisessa karsinassa on kuivikkeena olkipellettiä ja seinästä löytyy juoma- ja ruokakupit. (Kaikki karsinat ovat samankokosia poislukien 11, joka hieman isompi).

Karsina 1: Vinur                          Karsina 7: Lola
Karsina 2: Fabio                         Karsina 8: Kapu
Karsina 3: Milo                           Karsina 9: Vali
Karsina 4: Hessu                        Karsina 10: Star
Karsina 5: Daisy                         Karsina 11: Melli
Karsina 6: Nelli

Miljöö

Tallia ympäröivä alue on varsin monipuolinen ja  varsinkin hevosharrastuksen kannalta se on oivallinen turvallisine maastoreitteineen, sekä suurine peltoaukeineen. Yada on vetänyt niin pidempiä kuin hieman lyhyempiäkin maastovaelluksia, jotka usein ovat päättyneet onnellisiin hymyihin. Alueelta löytyy lyhyempiä maastoreittejä kuten esimerkiksi Marjanlantien polku mutta myös pidempiä reittejä niitä haluaville.

Suuren suosion on saanut erityisesti laavuretki, joka kiertää Takalammintien kautta laavulle ja Hepokannantietä takaisin tallille. Laavulla on mahdollista yöpyä hevosten kanssa ja se onkin ollut ratsastajien mielestä mahtava kokemus.

Tallin läheisyyteen on rakennettu myös erillinen maastoesterata, jota on mahdollista käyttää aina pohjien ollessa hyvässä kunnossa. Kesäisin tallilla järjestetään myös maastoestekursseja.

Mielenkiintoista


Päiväjärjestys

Kello 8 - Aamuruokinta (kaura ja pieni annos heinää)
Kello 9 - Hevoset tarhoihin ja karsinoiden siivousta
Kello 13 - Vesien tarkistus tarhoista, päiväheinät
Kello 15 - Tunneille menevät hevoset sisälle (tunnit 16-20)
Kello 18 - Iltaruokinta (mössöt ja pieni annos heinää)
Kello 19 - Loput hevoset sisälle
Kello 21 - Talli kiinni
Huom! tunteja ei viikonloppuisin

Huomioitavaa

- Maastoon lähdettäessä kirjaathan oman nimesi ja kellonajan tallin seinältä löytyvään liitutauluun niin Yada tietää olla huolissaan, jos sinua ei kuulu takaisin. Muista myös ottaa puhelin mukaan!

Tämä on virtuaalitalli
Tekstit © Yada, ylägrafiikan kuva © Pixabay
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita