Toinen pääsiäispäivä

13.04.2020

Aamu valkeni aurinkoisena ja kirkkaana Koivuniemessä, oli toinen pääsiäispäivä. Istuin keittiössä pöydän ääressä hörppimässä aamukahviani, joka itseasiassa oli jo neljäs kuppi. Minut tunnettiinkin melkoisena kahvihörönä, vaikka monille väitinkin, että en edes pitänyt kahvista.
- Kai sitä pitäisi lähteä talliin hoitamaan hevoset tarhailu kuntoon, kun Liinukaan ei tänään tule töihin, pohdin itsekseni ja nousin ylös pöydästä kahvikuppi kädessäni.

Kävelin tarhojen poikki talliin, josta kuuluikin jo meteliä. Hevoset tiesivät saavansa tähän aikaan aamupöperöt ja käyttäytyivätkin sen mukaisesti lattiaa kuopien ja toisilleen äksyillen. Kävin rehuhuoneesta hakemassa kärryt joihin olin edellis iltana nostellut sopivan määrän heinää aamuruokintaa varten. Kaapo odotti nätisti karsinassaan, kun heitin sille pienen heinäannoksen.
- Sinä se olet fiksu poika, puhelin hevoselle ja rapsutin tätä kaulasta jolloin sen huulet hapuilivat takkini vetoketjua. Jaoin heinät loppuun ja annoin jokaiselle nelijalkaiselle vielä annoksen kauraa ja parit porkkanat lomapäivän kunniaksi. Siinä vaiheessa takaani kuului kimeä määkäisy ja Herra Kippura katsoi tiukasti kädessäni olevaa porkkanaa.
- Ai sä haluat myös aamuporkkanan? Mikäs siinä, ota tuosta, sanoin Herra Kippuralle, joka porkkanan saatuaan kipitti nopeasti tyhjään karsinaan syömään saalistaan. Naurahdin kilille ja lähdin kohti pihattoa antamaan sinnekkin aamuruoat.

Pihaton hevosten ruokkimisen jälkeen, nautin auringosta ja viidennestä kupillisesta kahvia tallin edessä, hoitopuomin päällä kiikkuen. Samassa työpuhelimeni alkoi soittamaan samaa vanhaa tunnusmusiikkia, jota se oli soittanut viimeiset neljä vuotta. Kaivoin puhelimen taskustani ja vastasin siihen: - Yada Honkalehto, Sinisimpukan talli.

- Siis, että mitä, ai jo ensi viikolla? kysyin soittajalta hämmentyneenä enkä tiennyt mitä ajatella uutisesta jonka olin juuri kuullut.
- Kai se käy, mutta yksi vain ja se pienin niistä! painotin sanomaani ja suljin puhelimen. Mihin minä oikein lupauduin, ajattelin itsekseni turhautuneena...


Tämä on virtuaalitalli
Tekstit © Yada, ylägrafiikan kuva © Pixabay
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita