Tallin koristelua joulutunnelmaan

17.12.2022

Yada käveli talliin kahvikuppi kädessään missä hevoset odottivat malttamattomina jo aamuruokiaan, näyttihän kello sentään jo puoli kahdeksaa. "Joojoo, hetki pieni", nainen naurahti, kun Tepsun turpakarvat näkyivät karsinasta ja poni kopisutti karsinan ovea. Yada ihmetteli missä Liinu viipyi, koska hänen olisi pitänyt tulla talliin jo parikymmentä minuuttia sitten. Nainen ei kuitenkaan vaivautunut enempää odottelemaan vaan alkoi jakamaan aamuruokia hevosille karsinoihin.

Hetken päästä kuului kova oven paukahdus ja ensimmäisten karsinoiden ponit jähmettyivät hämmentyneinä paikoilleen. Ovesta sisään astui mustaan paksuun toppatakkiin vuorautunut hahmo, jonka naama oli peittynyt pinossa olevien pahvilaatikoiden taakse. Yada ei ehtinyt edes silmiään räpäyttämään, kun kaikki pahvilaatikot sisältöineen olivat levinneet tallin käytävälle ja Liinu kaiken keskelle. "Mitä ihmettä sä touhuat?" Yada nauroi ja ojensi kätensä lattialla rähmällään olevalle tallityöntekijälle. "Toin vähän joulukoristeita!" Liinu virnisti innoissaan ja alkoi esittelemään pinkkiä glitternauhaa ja vilkkuvia jouluvaloja.

Tervetuloa mukaan koristelemaan tallia joulutunnelmaan yhdessä muiden tallilaisten kanssa 17.12. lauantaina. Yada ei ole aikaisempina vuosina jaksanut tai oikeastaan vaivautunut paneutumaan tallin koristeluun, mutta nyt Liinu sai hänenkin päänsä käännettyä. Tai oikeastaan Yada ei voinut sanoa Liinulle eitä. Noh kuitenkin, nyt tallista pitäisi saada entistäkin tunnelmallisempi ja mikä sen parempi idea, kuin koristella se joulukoristeilla.

Liinu on kasannut pahvilaatikoista löytyvät koristeet tallitupaan mistä kukin voi hakea sopivat koristeet ja alkaa tuumasta toimeen. Sieltä löytyy erivärisiä joulupalloja, -nauhoja ja -valoja. Sen lisäksi Yada on luvannut asetella keräämänsä havut karsinoita koristamaan. Lopuksi koristellaan yhdessä joulukuusi, joka pystytettiin varustehuoneen kulmaukseen. Luvassa on siis rentoa yhdessä puuhailua, joululauluja ja glögiä, sekä piparkakkuja.

Osallistuminen

Pääset osallistumaan tapahtumaan kommentoimalla halukkuutesi foorumille. Kerro samalla lemppari joululaulusi ja minkä värisiä joulukoristeita hahmosi ripusti talliin. Tapahtumaan osallistuminen viimeistään perjantaina 16.12. 

  • Linnea
  • Kastanja

Osallistujat saavat

Kaikki tapahtumaan osallistuvat saavat kaappiinsa Yadalta pienen lahjan, sekä pääsevät mukaan Yadan tekemään tuotokseen tapahtumasta. Tuotos julkaistaan tapahtumapäivänä.

Tuotos

Pakkanen kipristeli sormenpäitä, kun pujahdin sisälle talliin. Tallituvasta kuului ääniä, joten lähdin siihen suuntaan. Liinu hääräili jo innoissaan joulukoristeiden kimpussa, kun avasin tallituvan oven. Tallityöntekijä oli viikko sitten tuonut tallille useita pahvilaatikollisia erinäköisiä joulukoristeita, joten nyt niitä riitti seuraaviksikin jouluiksi.

"Sä oot jo vissiin työn touhussa?" virnistin Liinulle ja katsahdin ympärilleni. Muita ilmoittautuneita ei vielä näkynyt mutta eivätköhän hekin pian saapuisi.
"Joo, pitää tarkistaa onko nää kaikki vielä ehjiä", Liinu selitti innoissaan ja tyhjenteli pöydälle joulunauhoja, sekä erivärisiä palloja. Nyökkäsin naiselle hymyillen ja istahdin sohvalle tavanomainen kahvikuppi kädessäni. Samassa tallituvan ovesta sisään astui yksi uusimmista hoitajistamme, Linnea. Hän puisteli vaatteistaan lunta ja moikkasi meitä.
"Moi vaan, ota ihmeessä tosta lämmintä glögiä ja piparkakkua niin päästään kohta aloittamaan", sanoin tytölle ja näytin pöydällä olevaa termaria. Pian tallitupaan tuli enemmänkin väkeä, kun samalla ovenavauksella saapuivat Mikael ja Kastanja. Hetken aikaa vain rupattelimme niitä näitä ja nautimme lämpimästä glögistä sekä Mikaelin tuomista joulutortuista. Hoitajat kyselivät hoitohevostensa kuulumisia ja kertoivat miten olivat suunnitelleet koristelevansa hoidokkiensa karsinat juhlavin näköisiksi.

"Eiköhän me aloiteta tallin koristelu nyt, kun kaikki on tankanneet vatsansa täyteen", tokaisin ja nousin ylös sohvalta. Laitoin tietokoneelta joululaulut soimaan niin että ne kuuluivat myös tallin puolen kaiuttimista, eihän jouluun ollut enää kuin tasan viikko aikaa. Olin eilen illalla ripustanut havut karsinoiden ympärille, joten nyt olisi Liinun tuomien koristeiden vuoro. Mikael kertoi hoitavansa valopuolen ja nappasikin laatikoista valoketjut, sekä kyntteliköt. Liinu puolestaan sanoi koristelevansa tallituvan ja varustehuoneen, joten minulle ja hoitajille jäi karsinoiden koristelu.

"Tässä on näitä joulupalloja joita vois kiinnitellä niihin karsinoiden havuihin kiinni. Pari kolme palloa vaan niin ei mene liian täyteen... Sen lisäksi mä eilen väkersin tällaisia porkkanakoristeita hepoille virikkeiksi joten niitä voi naruilla kiinnittää karsinoihin kiinni", opastin Linneaa ja Kastanjaa. Kastanja nappasi ensimmäiseksi pahvilaatikkoihin jääneet kultaiset joulunauhat ja sanoi haluavansa laittaa niitä pesupaikan ympärille koristeeksi. Linnea otti suuret punaiset joulupallot ja alkoi ripustamaan niitä karsinoiden ympärille.

Katsoin tyytyväisenä, kun kaikki olivat innokkaasti ryhtyneet koristelupuuhiin. Nappasin hevosille tekemäni porkkanavirikkeet ja lähdin solmimaan niitä karsinoihin. Hevosilla olisi sitten illalla karsinoissaan puuhattavaa, kun tulisivat tarhoista sisälle. Radiosta alkoi juuri soimaan Katri Helenan Joulumaa-kappale, jota aloin hiljakseen hyräilemään. Ilmeisesti myös Kastanja oli kappaletta aiemmin kuunnellut sillä hänkin alkoi laulamaan sitä itsekseen.

"Valmista olis!" Mikael tuli luokseni juuri, kun olin saanut viimeisenkin porkkanan ripusteltua karsinaan.
"Hieno homma, eiköhän sitten koristella vielä joulukuusi niin tää alkaakin jo näyttää oikein jouluiselta", vastasin miehelle ja lähdin katsomaan missä vaiheessa toiset olivat.
"Wau, pesupaikka näyttää upealta", sanoin Kastanjalle, joka ripusti juuri viimeistä kultaista joulunauhaa paikoilleen. Kastanja hymyili ja lähti perässäni takaisin tallitupaan.

Nappasin viimeisen jäljellä olevan laatikon jossa oli hopeisia joulunauhoja ja teemaan sopivia joulupalloja. Sen lisäksi laatikosta löytyi erilaisia kauniita joulukuusenkoristeita, oli poroja sekä keinuheppoja, joulupukki rekineen ja paljon muutakin. Aloimme yhdessä koristelemaan tuuheaa joulukuusta, jonka olimme Liinun kanssa hakeneet metsästä pari päivää sitten. Se näytti hienolta jo pelkissä jouluvaloissa, jotka Mikael oli asetellut siihen hetki sitten. Ei mennyt aikaakaan, kun pahvilaatikosta olivat koristeet loppuneet ja joulukuusi oli täydessä loistossaan.

"Kiitos kaikille, tallista tuli kerrassaan upea", ihastelin ääneen ja katsoin haltioituneena ympärilleni.
"Ja erityiskiitokset vielä Liinulle, joka yllytti minua koristelemaan tallia. Muuten täällä ei olisi yhtäkään joulukoristetta", naurahdin ja halasin Liinua.
"Tallitupaan jäi vielä piparkakkuja ja Miksun tuomia joulutorttuja, jos jollekin jäi vielä niiden mentävä kolo vatsaan. Kastanjan ja Linnean kanssa voitaisiin käydä ottamassa vielä parit joulukuvat hoitsujen kanssa, jos vaan innostusta löytyy? Saadaan tallinkin nettisivuille jouluista tunnelmaa", virnistin ja katsoin tyttöjä kysyvästi.

Tämä on virtuaalitalli
Tekstit © Yada, ylägrafiikan kuva © Pixabay
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita