Koulukiemuroita kerrassaan

10.09.2022

"Jaaa, seuraavana lähtövuorossa Mikael Suvimaa hevosellaan Herbert", kuului kaiuttimista, kun ratsukko lähti areenalle näyttämään osaamistaan. Maailmankirjat olivat joko totaalisen sekaisin tai jotain muuta yhtä suurenmoista oli tapahtunut, kun tämä esteratsukko nähtiin valkoisten kouluaitojen sisäpuolella. Yada naureskeli Liinun kanssa aidan toisella puolella, kun Mikael ratsasti tuomareita kohti katse vakavana. Tämäkin päivä tuli sitten nähtyä, hän hymyili ja kaivoi puhelimen kameran esiin videokuvaamista varten. Sekuntiakaan ei saanut jäädä taltioimatta, tilanne saattaisi olla ainutkertainen.

"No, hyvinhän se meni eikö niin?" Yada käveli Mikaelin ja Hessun luokse, kun he pääsivät kentältä ulos.
"Joo ei kyllä todellakaan ole minun alaani tämä tämmöinen...", Mikael virnisti ja laskeutui ratsailta.
"Ihan näppärästi se kulkee mutta meinaa mopo lähteä vähän keulimaan aina, kun tuomaripäädyn ohittaa", Mikael valitti ja taputti kuitenkin hieman järkyttyneen oloista estehevosta.
"Ihan positiivista että se kuitenkin suostuu menemään aitoihin ja liikkuu siellä jokseenkin päin oikeinpäin. En mä ihan turhaan sitäkään sitten ostanut", Yada naurahtaa ja lähtee kävelemään Mikaelin vierellä hevosrekkaa kohti.

Yada ja Liinu olivat helppo b-luokan viimeiset lähtijät. Mikael oli sen ajan juottanut muut hevoset ja käynyt ostamassa itselleen jo kolmannen kahvikupillisen. Nyt hän meni rekan luokse vartoamaan heidän saapumistaan. Tuloksista saattoi olla hänen ja Hessun osaltaan jo ihan varma, ei ainakaan ensimmäisten 15. joukossa hän tuumasi itsekseen.
"Kapu oli kyllä aika näppärä, suokin selkään mulla onkin ollut jo vähän ikävä", Yada naurahti Miksulle, kun he saapuivat Liinun kanssa rekan luokse.
"Mites se poni kulki?" Mikael katsoi Liinuun.
"Se oli kyllä kans aika hyvä, omia mokia hirveesti mutta kyllä poni kulkee niin hyvin, kun vaan laittaa kulkemaan", Liinu vastasi tälle.

"Luokan tulokset ovat tulleet, ensimmäiseksi sijoittui Christian ja Jamaica NIP tuloksella 71.382 %:a...", kuului rätisten kaiuttimista.
"No niin, nyt alkaa tapahtua", Yada myhäili tyytyväisenä ja varmana sijoittumisestaan.
"Jaaa, neljänneksi ja viimeiseksi sijoittui Mikael Suvimaa ja Herbert tuloksella 67.437 %:a.", kuulutus jatkui.
"Ei voi olla totta", Mikael huudahti ja alkoi nauramaan.
"Siis mitä! Olin aivan varma että oltais Daisyn kanssa listoilla", Yada hämmästeli
"Noh, onneksi olkoon nyt sitten vain kouluratsukolle", Yada jatkoi virnistäen.

Palkintojenjaon jälkeen Mikael taputti tyytyväisenä ruunaa. Hän ei olisi ikinä uskonut, että Hessun kanssa olisi mahdollista saada kouluaitojen sisäpuolelta sijoitusta, mutta niin siinä vain kävi. Yada oli sen puoli vahingossa talliin ostanut ja alkuun näytti siltä että se ei ikinä soveltuisi edes tuntihevoseksi. Ahkeralla treenaamisella Mikael oli saanut siitä esiin uusia puolia ja nyt se toimi jo kouluaidoissakin näin fiksusti. 


Tämä on virtuaalitalli
Tekstit © Yada, ylägrafiikan kuva © Pixabay
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita